Lijsterbesdreef, 25 Bergeijk 5571AJ

Natuurgeneeskunde of natuurgeneeskunde is een genezingssysteem, afkomstig uit de oude wereld, Europa, in het midden van de 19e eeuw. Het is een beweging van terugkeer naar de natuur, in zorg, aandacht, bevordering en herstel van gezondheid, als reactie op de traditionele geneeskunde van die tijd, evenals op de pathologieën die het gevolg zijn van de industriële revolutie. De term natuurgeneeskunde komt uit het Grieks pathos - ziekte en natuur - natuur, het werd pas in 1902 gecreëerd.

De reeks praktijken die het systeem omvat, is gericht op het begeleiden, voorkomen en behandelen van de patiënt in een holistisch perspectief. Dat wil zeggen, de patiënt altijd als uniek beschouwen, de oorzaak van de ziekte identificeren (deze kan van een ecologische, emotionele, spirituele, fysieke, genetische, mentale of sociale orde zijn), het aanpassen van de technieken aan hun behoeften en eisen en het streven naar homeostase in alle plannen van het bestaan, door middel van zelfgenezing. Als het lichaam versterkt is met sterke vitale energie, heeft het een groot potentieel voor zelfverdediging (immuunsysteem) tegen onevenwichtigheden, ziekteverwekkers en ziekten.

De complementaire en integratieve geneesmethoden en praktijken die het systeem ondersteunen zijn: acupunctuur, aromatherapie, chakra-uitlijning, chromotherapie, kruidengeneeskunde, geotherapie, homeopathie, hydrotherapie, iriscopie, vasten, magneettherapie, massagetherapie, traditionele Chinese geneeskunde, Ayurvedische geneeskunde, muziektherapie, oligotherapie, ozontherapie, reflexologie, bloementherapie, yoga, maar ook praktijken waarbij sprake is van blootstelling aan frisse lucht en zonlicht, voedingsbegeleiding, ontgiftingsdieet op basis van tropotherapie, gebruik van onder meer voedingssupplementen en kruidengeneesmiddelen .

De principes die de praktijk leiden zijn:

1 - U bezit uw eigen lichaam, dit is de verantwoordelijkheid voor uw lichaam en uw gezondheid, gecombineerd met de actieve deelname van de patiënt aan uw genezingsproces, door middel van zelfreflectie, zelfkennis en zelfzorg;

2 - Kracht geneest van nature en door onze levenskracht;

3 - Veroorzaak geen schade, de voorgeschreven methoden en medicinale stoffen zijn 100% natuurlijk, waardoor het risico op bijwerkingen wordt geminimaliseerd;

4 - De behandeling en het kijken naar de patiënt op een holistische en individuele manier;

5 - Ziektepreventie en gezondheidsbevordering;

6 - De genezende kracht van de natuur en onze levenskracht.

Maak een afspraak

telefoon

+31 6 18768209

whatsapp

+31 6 18768209

site

Boek nu