Lijsterbesdreef, 25 Bergeijk 5571AJ

Wat is het en toegepast bij welke klacht?

Cupping Therapy is een seculiere techniek, afkomstig uit het Oosten en TCM - Traditionele Chinese Geneeskunde, van diagnostische en therapeutische aard, die tot doel heeft de zuurstofvoorziening en het deblokkeren van de energetische, lymfatische en bloedstroom te bevorderen door middel van afzuiging / vacuüm in de oppervlakkige spieren via zuignappen. De toepassing van de techniek kan statisch of glijdend zijn, met of zonder massage, met of zonder aderlaten. Er worden in de praktijk verschillende soorten zuignappen gebruikt en verschillende materialen, zoals: siliconen, bamboe, rubber, dierenhoorn, glas, acryl, de zuignap kan ook elektronisch zijn.

Tijdens het aanbrengen worden de reacties van de huid op de prikkel waargenomen. Door te kleuren krijgt de therapeut een indicatie van de huidige status van Qi en bloed. De zuignapsporen verdwijnen in de loop van een week geleidelijk van de huid. Cupping Therapy is geïndiceerd voor de behandeling van angst-, gewrichts-, spier- en spanningspijnen, cellulitis en striae, oedeem en zwelling, migraine en hoofdpijn, reuma.

Naast het helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het bloed, brengt ventosatherapia andere voordelen met zich mee, zoals zuurstofvoorziening en weefselvoeding, bloedstagnatie elimineren, de productie van gewrichtsvloeistof in de gewrichten stimuleren, de PH van de huid reguleren, het uiterlijk van de huid verminderen. littekens, bevordert myofasciale afgifte, versterkt bloedvaten, zorgt voor fysieke en mentale ontspanning.

Duur: elke sessie duurt ongeveer 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied en of er al dan niet een andere geconjugeerde therapie is.

Procedure: Het te behandelen gebied krijgt aanvankelijk handmatige stimulatie en later de zuignappen. Afhankelijk van de reden van behandeling kan de regio extra prikkels (stiper of magneten) krijgen om de behandeling thuis voort te zetten.

Maak een afspraak

telefoon

+31 6 18768209

whatsapp

+31 6 18768209

site

Boek nu