Lijsterbesdreef, 25 Bergeijk 5571AJ

Fytotherapie, kruidengeneeskunde of plantentherapie is het oudste therapeutische systeem van de mensheid, daterend uit het verre verleden. Fytotherapie (naast acupunctuur, energietherapie, meditatie en lichaamsbeweging) is een van de vijf pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM).

De praktijk is gericht op het bevorderen, beschermen en herstellen van de gezondheid en de methodologie wordt afgebakend door zowel populaire kennis (etnobotanie) als wetenschappelijke kennis (etnofarmacologie). De term fytotherapie is afgeleid van het Griekse therapeia, wat behandeling betekent, en fyton, wat groente betekent, en behandelt de studie van planten en hun medicinale toepassingen.

Fytotherapie is een therapeutische behandeling waarvan de genezing te danken is aan de actieve bestanddelen die in planten worden aangetroffen. Fytotherapie wordt gebruikt voor de behandeling van chronische en acute ziekten, van fysieke en / of psychische aard, zoals: allergie├źn, angst, astma, diabetes, depressie, ademhalingsmoeilijkheden, infecties en ontstekingen, spijsverteringsproblemen, emotionele huid, spierspanning, onder andere.

Maak een afspraak

telefoon

+31 6 18768209

whatsapp

+31 6 18768209

site

Boek nu