Lijsterbesdreef, 25 Bergeijk 5571AJ

Welzijn voor Lichaam, Geest en Ziel

De eerste sessie duurt ongeveer 1,5 uur. In deze bijeenkomst wordt een anamnese uitgevoerd. We praten over uw klacht, medische geschiedenis en verwachtingen. Ik zal uw klinische evaluatie maken door uw ogen (iriscopie), tong en pols (traditionele Chinese geneeskunde) te onderzoeken, gecombineerd met andere onderzoeksmaatregelen zoals de Quantum Resonance Magnetic Analyzer (Q.R.M.A.).

Op basis van al deze informatie krijgt u een individueel en specifiek behandelplan voor uw eisen en behoeften.

 

Veelgestelde Vragen

Wat zijn integratieve / holistische / complementaire zorg / alternatieve therapieën?

Integratieve / holistische / complementaire zorg / alternatieve therapieën gaan uit van het principe van het behandelen van de mens als geheel. (Therapie, van het Griekse therapeia betekent herstellen, behandelen; holistisch, van het Griekse holos tot geheel, alles). , emotionele, mentale, energetische en spirituele aspecten van elk individu. Deze benadering is bedoeld om de persoon te behandelen en niet om een ​​klacht / ziekte, maar om de gezondheid en het welzijn te bevorderen, en begrijpt dat lichamelijk ongemak voortkomt uit een onbalans in energie, die kan worden gekoppeld aan mentaal, emotioneel en / of spiritueel. Een ander belangrijk aspect van deze aanpak is het werken aan zelfkennis en eigen verantwoordelijkheid. Dit wordt gedaan door middel van verschillende technieken, zoals: aromatherapie, chromotherapie, reiki, wichelroedelopen, chakra-uitlijning, fytotherapie, kunstzinnige therapie, danstherapie, geotherapie, onder andere om de behandelingen te versterken. De keuze van de technieken wordt ondersteund door de affiniteit en geschiktheid van de therapeut voor het profiel en de behoeften van de patiënt.

Welke soorten integratieve therapieën en complementaire zorg worden het meest erkend, ook door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie)?

Zij zijn:

Acupunctuur

Antroposofie

Apitherapie

Aromatherapie

Kunst therapie

Ayurveda

Biodanza

Bio-energetica

Familieopstelling

Chromotherapie

Circulaire dans

Fytotherapie

Geotherapie

Hypnotherapie

Homeopathie

Handoplegging (Reiki)

Meditatie

Muziektherapie

Natuurgeneeskunde

Osteopathie

Ozontherapie

Chiropractie

Reflexotherapie

Reiki

Shantala

Bloesemtherapie

Thermalisme

Yoga

Zijn er nog andere?

Ja, dat zijn: apometrie, biologische codering, kristallotherapie, elektronische genezing, pranische genezing, EFT - emotionele bevrijdingstechniek, iriscopie, vergrote genezing, microfysiotherapie, geheugenregressie, bijvoorbeeld.

Wat zijn de voordelen van complementaire zorg / integratieve / holistische / alternatieve therapieën?

Complementaire zorg of integratieve, holistische therapieën zijn gericht op homeostase op alle niveaus van het bestaan ​​(fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel). Elk met zijn bijzonderheden, maar in het algemeen stellen ze voor om het proces van zelfkennis te stimuleren en bijgevolg een verbetering van de kwaliteit van de relatie van de patiënt met zichzelf, met anderen en met de planeet te bevorderen.

Doet acupunctuur pijn?

Over het algemeen nee. Bepaalde mensen, met veel huidgevoeligheid die verband houdt met een bepaalde intolerantie voor naalden, kunnen een specifiek gevoel hebben. Een dergelijke sensatie lijkt echter meer een psychische dan fysieke achtergrond te hebben

Moet ik door de dokter worden doorverwezen?

Nee, u heeft geen medische verwijzing nodig om enige vorm van complementaire therapie uit te voeren. Tijdens uw behandeling kunnen wij echter zien dat uw klacht ook de aandacht van de huisarts en / of specialist behoeft. In zo'n geval raden wij u aan om een ​​afspraak te maken met uw huisarts.