Lijsterbesdreef, 25 Bergeijk 5571AJ

Wat is het en toegepast bij welke klacht?

Psychogenealogie is een therapeutische praktijk die is afgeleid van de studies van Anne Ancelin Schutzenberger, Françoise Dolto, Josephine Hilgard en de Palo Alto-groep, gevormd door therapeuten en onderzoekers uit verschillende wetenschapsgebieden (antropologie, communicatie, geschiedenis, psychologie, psychiatrie, sociologie en theorieën) evolutionair) in de jaren 70 van de vorige eeuw.

Het is een transdisciplinaire techniek die, in zijn theoretische basis, biologische codering, epigenetica, grafologie, Ericksoniaanse hypnose, neurowetenschappen, NLP - neurolinguïstisch programmeren, Jungiaanse psychologie en psychodrama samenbrengt. De psychogenealogie beoogt, door middel van een vergelijkende studie van de geschiedenis van het subject met de geschiedenis van het onbewuste gezin, een reis van zelfkennis en autonomie te bevorderen.

Trauma's, affectieve banden, belangrijke gebeurtenissen, dromen, verwachtingen, geheimen, lijden en moeilijkheden, die zowel generaties als transgenerationeel doormaken, zeggen veel over het familiesysteem en de organisatie ervan. Van de familieclan erven we niet alleen monetaire, genetische (genotype en fenotype) en gedragsaspecten, maar ook morele waarden en overtuigingen. In de loop van het therapeutische proces worden verschillende instrumenten gebruikt, zoals het genosociogram (stamboom), de levensgeschiedenis van de patiënt, onder andere om de effecten van transgenerationele overdracht op het individu te identificeren en te behandelen.

Door onze voorouders, hun paden en hun verhalen te kennen, staan ​​we onszelf toe te begrijpen en te beseffen dat veel van de blokkades, moeilijkheden, angsten en ziekten niet echt van ons zijn (individueel lijden), maar kwesties waren die geleefd, slecht uitgewerkt en overgedragen werden van generatie op generatie. (lijdt aan het familiesysteem).

Bewustmaking kan echter een van de maatregelen zijn om het conflict te herstellen, opnieuw te formuleren en op te lossen. Via psychogenealogie ontdekken we onzichtbare en onbewuste loyaliteiten die onze besluitvorming, doelen en dromen verstoren. Als we onze wortels kennen, leren we onze afkomst te waarderen en de impact ervan op toekomstige generaties te begrijpen.

Duur: Elke sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Procedure: Nadat de patiënt heeft gerapporteerd over de reden waarom hij psychotherapie heeft aangevraagd. De noodzaak en haalbaarheid van de patiënt om al dan niet een behandeling te ondergaan, worden geëvalueerd. Als dat het geval is, kunnen verschillende technieken worden gebruikt om de patiënt te helpen bij zijn reis van zelfkennis en zelfgenezing.

Maak een afspraak

telefoon

+31 6 18768209

whatsapp

+31 6 18768209

site

Boek nu