Lijsterbesdreef, 25 Bergeijk 5571AJ

Wat is het en toegepast bij welke klacht?

Acupunctuur is een oude therapeutische techniek, gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), die tot doel heeft verschillende pathologieën te behandelen door stimulatie van punten die door het lichaam verspreid zijn, door het aanbrengen van fijne metalen naalden. Evenals de energetische en fysiologische homeostase van het orgamisme.

Het woord is afkomstig uit het Latijn, acus = naald, punctie = prik of perforatie. Acupunctuur wordt vaak gebruikt om aandoeningen zoals hoge bloeddruk, metabole syndromen, angst, botpathologieën, hoofdpijn, lage rugpijn en nog veel meer te behandelen.

Een curiosum is dat er archealogische aanwijzingen in China zijn die wijzen op het gebruik van fijn gepolijste stenen, de zogenaamde Bian-naalden, waarvan de koolstoftest wijst op hun gebruik vóór 4000 jaar na Christus.

Duur: Elke sessie duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het toepassingsprotocol en of er al dan niet een andere gecombineerde therapie is (moxatherapie, elektroacunctuur, magneettherapie).

Procedure: Aanvankelijk wordt hygiëne uitgevoerd op de toedieningsplaats, wordt de naald over de huid ingebracht, wordt er voldoende gestimuleerd volgens het protocol van de patiënt en wordt de naald verwijderd.

Maak een afspraak

telefoon

+31 6 18768209

whatsapp

+31 6 18768209

site

Boek nu